OTOK LOPUD

Otok Lopud nalazi se zapadno od Dubrovnika i najljepši je od Elafitskih otoka.

S više od 2584 sunčana sata godišnje, Lopud je otok pravog mediteranskog ljetnog ugođaja. Pun je mediteranske i suptropske vegetacije s vrtovima citrusa i nevjerojatnim parkovima čempresa i borova. Njegova ljepota i jedinstvenost obrnuto su proporcionalni njegovoj veličini. S obzirom na površinu od 4,63 kvadratnih kilometara, lako možemo reći da je ljepota ovdje prenapučena. Otok Lopud ima 11,5 km obale, od čega su 1,20 km prekrasne pješčane plaže.
Budući da na otoku nisu dopušteni automobili, to ga čini prirodnim rajem u kojem se možete istinski opustiti istražujući njegov vrhunski ambijent. Otok ima jedno naselje koje redovito opslužuju trajektne linije.

Otok Lopud ima dugu i zanimljivu povijest, sa svojom kulturom i arhitekturom koja još uvijek podsjeća na davna vremena. Brojni ostaci grčkih, rimskih i slavenskih građevina, više od 30 ostataka predromaničkih kapela i crkava, velik broj ljetnih dvoraca dubrovačke aristokracije i nekoliko samostana.
Ostavit ćemo vam citat jednog hrvatskog pjesnika iz 18. stoljeća: “Može li život biti bolji bilo gdje drugdje? Samo bi luda osoba došla na naše obale, a zatim otišla, a mogla bi zauvijek ostati ovdje ”.

Nekretnine Hrvatska